Nomad International Film Festival

Un festival, două țări, cinci mari orașe, 30 de zile de proiecție, zeci de mii de spectatori.

Nomad International Film Festival se va desfăşura în perioada 02 – 28 iunie și va avea loc în patru mari orașe din țară – București, Timișoara, Târgu Mureș și Constanța – și, în plus, și în Norvegia (în cadrul proiecțiilor organizate împreuna cu Muzeul Intercultural din Oslo).

Dedicat tuturor iubitorilor de film – fie acesta lung sau scurtmetraj – Nomad International Film Festival readuce în prim-plan, prin intermediul limbajului universal al cinematografiei, concepte ca tolerența și diversitatea etnică, întrepătrunderea culturilor și respectul față de oameni și identitatea lor.

Nomad International Film Festival este un festival cu și despre minoritățile culturale din România și, în același timp, o sărbătorire cinematografică a valorilor umane care ne definesc în context european.

Proiecțiile în fiecare dintre cele cinci orașe vor avea loc pe parcursul a șase zile și vor fi realizate în aer liber, cu echipamente performante, preconizându-se un număr total de peste 25.000 de spectatori. Sau, altfel spus: Nomad International Film Festival este cel mai mare festival românesc dedicat diversității culturale.

Și chiar mai mult: Nomad International Film Festival va cuprinde, pe lângă lungmetraje europene care s-au bucurat de aprecieri din partea criticilor – unele în premieră în fața marelui public din România – 12 scurtmetraje românești selecționate în cadrul competiției Nomad Shorts, încurajând și promovând astfel talentele cinematografice autohtone. [Află mai multe despre Nomad Shorts.]

Descarca catalogul lungmetrajelor

Parteneri

Titlul proiectului: "Minorities Film Festival". Promotor de Proiect: Asociația Culturală Metropolis. Proiect finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014, Programul PA17/RO13 "Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european", contract de finanțare nr. PA17RO13/LP3/27.11.2014, număr de identificare LP12/04.04.2014..

© 2015 Asociatia Culturala Metropolis