Promovam cultura minoritatilor

2 July 2015

Newsletter nr. 3 / Iulie 2015

Concursul de scurtmetraje desfasurat in cadrul Nomad International Film Festival s-a incheiat. Ne bucuram ca am primit foarte multe scurtmetraje de la regizori talentati.

 

Ne dorim insa sa promovam in continuare filme originale si valoroase. Asteptam scurtmetrajele voastre pe adresa Asociația Culturală Metropolis, Str. C.F. Robescu nr.1 bis, București, România sau, online, pe adresa nomad@metropolisfilm.ro si noi le vom arata lumii intregi pe Facebook, YouTube si site-ul Nomad.

 

Apreciem orice tip material video (documentar, film de ficţiune, experimental, de animație etc.) care aduce în atenție tema minorităţilor etnice din România (cultura, identitatea, tradiţiile sau întâmplări din vieţile unor reprezentanți ai acestora). Ne dorim sa promovam in special peliculele care prezinta mestesugurile minoritatilor etnice.

 

Dedicat tuturor iubitorilor de film – fie acesta lung sau scurtmetraj – Nomad International Film Festival readuce în prim-plan, prin intermediul limbajului universal al cinematografiei, concepte ca tolerența și diversitatea etnică, întrepătrunderea culturilor și respectul față de oameni și identitatea lor. Nomad International Film Festival este un festival cu și despre minoritățile culturale din România și, în același timp, o sărbătorire cinematografică a valorilor umane care ne definesc în context european.

118843_mestesuguri-traditionale-olaritul

Minorities Film Festival este un proiect organizat de Asociaţia Culturală Metropolis în parteneriat cu Muzeul Intercultural din Oslo şi este finanţat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României, în cadrul Programului PA17/RO13 “Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european”.

 

Parteneri

Titlul proiectului: "Minorities Film Festival". Promotor de Proiect: Asociația Culturală Metropolis. Proiect finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014, Programul PA17/RO13 "Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european", contract de finanțare nr. PA17RO13/LP3/27.11.2014, număr de identificare LP12/04.04.2014..

© 2015 Asociatia Culturala Metropolis