Un festival, două țări, cinci mari orașe

4 March 2015

Newsletter nr. 1 / martie 2015

Nomad International Film Festival se va desfăşura în perioada 19 mai – 28 iunie și va avea loc în patru mari orașe din țară – București, Timișoara, Târgu Mureș și Constanța – și, în plus, și în Norvegia (în cadrul proiecțiilor organizate împreuna cu Muzeul Intercultural din Oslo).

Dedicat tuturor iubitorilor de film – fie acesta lung sau scurtmetraj – Nomad International Film Festival readuce în prim-plan, prin intermediul limbajului universal al cinematografiei, concepte ca tolerența și diversitatea etnică, întrepătrunderea culturilor și respectul față de oameni și identitatea lor.

Nomad International Film Festival este un festival cu și despre minoritățile culturale din România și, în același timp, o sărbătorire cinematografică a valorilor umane care ne definesc în context european.

*
*    *

Proiecțiile în fiecare dintre cele cinci orașe vor avea loc pe parcursul a șase zile și vor fi realizate în aer liber, cu echipamente performante, preconizându-se un număr total de peste 25.000 de spectatori. Sau, altfel spus: Nomad International Film Festival este cel mai mare festival românesc dedicat diversității culturale.

Și chiar mai mult: Nomad International Film Festival va cuprinde, pe lângă lungmetraje europene care s-au bucurat de aprecieri din partea criticilor – unele în premieră în fața marelui public din România – 12 scurtmetraje românești selecționate în cadrul competiției Nomad Shorts, încurajând și promovând astfel talentele cinematografice autohtone.

*
*    *

În competiția Nomad Shorts poate intra orice tip material video (documentar, film de ficţiune, experimental, de animație etc.) care aduce în atenție tema minorităţilor etnice din România (cultura, identitatea, tradiţiile sau întâmplări din vieţile unor reprezentanți ai acestora).

Doritorii pot trimite materialele – care trebuie să fie în format DVD, realizate după 1 ianuarie 2012, să fie minim HD (rezoluție de 1280×720) și, de preferat, în format MP4 sau MOV – pe adresa Asociația Culturală Metropolis, Str. C.F. Robescu nr.1 bis, București, România sau, online, pe adresa nomad@metropolisfilm.ro, însoțite de formularul de înscriere completat (formular care poate fi descărcat de aici).

Și, nu în ultimul rând: creatorii celor mai bune trei scurtmetraje vor fi recompensați cu premii în valoare totală de 3.500 euro (premiul I – 2.000 euro, premiul II – 1.000 euro, premiul III – 500 euro).

Minorities Film Festival este un proiect organizat de Asociaţia Culturală Metropolis în parteneriat cu Muzeul Intercultural din Oslo şi este finanţat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României, în cadrul Programului PA17/RO13 “Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european”.

nl-1

Parteneri

Titlul proiectului: "Minorities Film Festival". Promotor de Proiect: Asociația Culturală Metropolis. Proiect finanțat prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014, Programul PA17/RO13 "Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european", contract de finanțare nr. PA17RO13/LP3/27.11.2014, număr de identificare LP12/04.04.2014..

© 2015 Asociatia Culturala Metropolis